www.pietvanegmond.nl

Fotoalbum

Klik op de foto om originele grootte te bekijken

Aan het orgel in de Eglise St.-Sulpice in Parijs tijdens de Franck-opnamen voor de NCRV

Eind jaren vijftig en begin jaren zestig maakte Piet van Egmond op uitnodiging van de NCRV een aantal radio-opnamen op grote buitenlandse orgels. In 1958 had hij werken van o.a. Bach en Reger opgenomen in de Keulse Dom en in 1959 had hij vier programma's met Frans repertoire gespeeld op het Marcussen-orgel in de concertstudio van de Deense omroep. Voor de BBC had hij al tweemaal op het orgel van de Royal Albert Hall gespeeld.

In 1960 kreeg Van Egmond opdracht een aantal werken van César Franck te spelen op het Cliquot-/Cavaillé-Coll-orgel in de Eglise St.-Sulpice in Parijs. De opnamen werden gemaakt door de Franse omroep en werden door de NCRV in vier afleveringen uitgezonden.

Informatie
Bestandsgrootte:772 KB (1095 x 753 pixels)
Fotograaf:

Overdag hadden Piet van Egmond en zijn secretaresse/registrante Nettie Spies alle tijd om de lichtstad te bekijken, want dan kon er niet op het orgel worden gespeeld. Studie en opnamen dienden in de avonduren te gebeuren.

Tot zijn verbazing zag Van Egmond elke avond, zodra hij begon te spelen, hoe de curé haastig het tabernakel met heilige hosties uit de kerk haalde. "Dat is me ook wat moois", reageerde de organist, "telkens als ik begin te spelen, moet Onze Lieve Heer de kerk uit!"

Datering:mei 1960
 
Piet van Egmond aan het Adema-orgel (1914) in de St.-Agathakerk in Lisse  Aan het orgel van de Hervormde Dorpskerk in Oud-Beijerland  Aan het orgel in de Eglise St.-Sulpice in Parijs tijdens de Franck-opnamen voor de NCRV  Aan het orgel in de St.-Sulpice in Parijs.  Aan het orgel in de St.-Sulpice in Parijs