www.pietvanegmond.nl

Links

Marco den Toom reconstrueert improvisatie van Piet van Egmond.

Foto: Johan KatsOrganist Marco den Toom (1978) uit Hoevelaken viert dit najaar zijn 12 1/2-jarig organistenjubileum. Evenals zijn vader is Marco gefascineerd door de improvisaties en populaire orgelbespelingen van Piet van Egmond. Zo nam hij een paar jaar geleden al eens de Posthoorngalop van König en Weekend van Meisel op het orgel van de Grote Kerk in Apeldoorn op (op de cd “De leukste kinderliedjes”, STH 1404552, als orgelintermezzi).

Onlangs heeft hij een reconstructie gemaakt van een “jazzy” improvisatie van Piet van Egmond uit 1959, die wij indertijd uitbrachten op onze tweede cassette (“Populaire orgelbespeling op het orgel van de Prinsessekerk te Amsterdam”). Hij heeft daarvoor de naam “Reprovisatie” bedacht.

Op zaterdag 25 november geeft Marco een jubileumconcert in de Bovenkerk te Kampen. Voorafgaand aan dit concert krijgen de bezoekers een gratis cd-single aangeboden met daarop onder meer de bewuste “Reprovisatie”, opgenomen op het Clavaux-orgel in de Sint-Agneskerk te Amsterdam, en opnamen uit de Parijse St.-Eustache.
Het concert in de Bovenkerk begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 6,00 (kinderen € 3,00).

Zie ook www.marcodentoom.nl.